22/2/09

χμ


Το κακό με την δημοκρατία είναι ότι επιτρέπει στους φελλούς να επιπλέουν, ενώ στη αριστοκρατία ή ολιγαρχία επιτρέπεται να επιπλέουν μόνο όσοι ξέρουν κολύμπι.
Στην αριστοκρατία ή ολιγαρχία οι καλοί και έξυπνοι διαλέγουν πάντα αυτό που είναι καλό. Έτσι ενώ στην δημοκρατία επιτρέπεται όλοι να τρώμε κακής ποιότητας βιομηχανική μαρμελάδα και κρουασάν με αμφιβόλου ποιότητας αλεύρια και λίπη, στην αριστοκρατία ή ολιγαρχία οι καλοί και αυτοί που ξέρουν, τρώνε μόνο σπιτικιά μαρμελάδα και κρουασάν με πρώτης ποιότητας βούτυρο και βιολογικό αλεύρι, μόνο οι καλοί, γιατί δεν φτάνει για όλους.
Το κακό με την δημοκρατία είναι ότι πολλές φορές εκλέγονται ηλίθιοι ή πονηροί για να παίρνουν αποφάσεις, ενώ στην αριστοκρατία ή ολιγαρχία δεν χρειάζεται καν να παίρνονται αποφάσεις γιατί οι καλοί και έξυπνοι τα ξέρουν όλα από πριν, βασικά τα έχουν μάθει από τους γονείς τους.
Το κακό με την δημοκρατία είναι ότι όλοι έχουν ευθύνες ενώ στη ολιγαρχία ή αριστοκρατία δεν έχει κανείς, είτε γιατί ανήκει στους πολλούς και βλάκες οπότε δεν ξέρει τι του γίνεται είτε για τι ανήκει στους λίγους και καλούς που κάνουν πάντα το σωστό.