23/2/08

συνταγή


"Jack of all trades master of none που στην "λάμψη" είχε μεταφραστεί "η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη" αλλά καλλιτέχνης και μάγειρος πάνε μια χαρά (εδώ βλέπουμε τον Μπόυς να μαγειρεύει για φίλους)
και μια συνταγή
TARTE LORRAINE
500g ζύμης ψωμιού (ή brisée)
2 χοντρά κρεμμύδια
40 cl. κρέμα γάλακτος
60 γραμ. καπνιστό μπέικον
1 κουταλι σούπας λάδι
αλάτι, του πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα ροδίζετε σε τηγάνι.
Ανακατεύετε την κρέμα με το αλάτι, το
πιπέρι, και μοσχοκάρυδο.
Απλώνετε τη ζυμη μέσα σε φόρμα τάρτας.
Στρώνετε τα κρεμμύδια, το μπέικον και την κρέμας, μερικές σταγόνες λάδι
Ψήνετε σε πολύ καυτό φούρνο (220 οC),
για 35-40 λεπτά περίπου.
τρώγεται ζεστή